Les montagnes
Bonjour!
De laatste paar uren voordat we hobbel de hobbel de woestijn in gaan.
We zitten nu vlakbij de woestijn in een afgelegen wijk bij sultan ali baba.
Achmed, hoe kan het ook anders of natuurlijk mohammed of hassan, zal met ons 24 uur de woestijn in gaan.
Zo leuk, gewoon met ons 2en, want het is niet fijn met veel vooral Nederlandse toeristen. We hebben echt het gevoel soms of wij de enige Nederlanders zijn die Marokko bezoeken, behalve de Nederlandse Marokkanen, die zie je overal.
Een update van afgelopen dagen, dat is wel op zn plaats. De hoogtepunten zullen we noemen want de volgorde is moeilijk.
- als eerste, zo vriendelijk behulpzame mensen, we hebben ons geen moment onveilig of onprettig gevoeld
- geweldig landschap, door de hitte is alles erg dor, vooral de bergen waar we de afgelopen dagen veel kilometers hebben gemaakt, maar opeens zie je dan weer een mooi verlaten meer waar je het niet verwacht. Ook ontzettend mooie trek door kloven gemaakt, 4 uur in de hitte gelopen, maar super
- warm is het hier, we hebben al een aantal keer 47 graden gezien, gelukkig airco in d auto en we rijden meestal s middags
-kaartlezen gaat super, nul ruzies en alles snel gevonden, toch dankzij de lonely planet
- de slaapplekken zijn geweldig, vriendelijk, mooi gelegen en adembenemende uitzichten
- het eten is helaas altijd hetzelfde en het noodlot heeft toegeslaan, lokaal gegeten en allebei aan de sjieterie (in t limburgs klinkt het toch iets mooier). Ruud heeft ook huub 2 dagen gezien en dat zonder bier
- bier is moeilijk te krijgen, net als ijs, lijkt hier van de aardbodem verdwenen. Pas 1 ijsje sinds aankomst gehad. Echt afzien:!
-ook al aangehouden door de politie. De tip was, praat alleen Nederlands. Dat hielp, alleen een waarschuwing; you were driving too fast, next time you have to pay 400 dirham (40euro voor 20 km, goedkoop). Nu flitst Ruud naar elke voorbijganger bij controle, wel alleen bij niet Marokkanen...
- opvallend is dat in sommige gebieden echt niemand leeft, bevroren flesjes cola staan dan op stenen langs de weg die je kan meenemen voor een bijdrage
- ook is niemand opdringerig
- al vele kilometers afgelegd, 1500 ofzo
- o, ja; ons frans is helaas bar slecht, maar met handen en voeten kom je overal!
Volgens mij zijn er nog zoveel dingen te vertellen maar het zijn zoveel indrukken.
Zondag komen we terug uit de woestijn en gaan dan naar het zuid-westen via marrakesh.
Morgennacht romantisch slapen onder de sterrenhemel.
Bonnuit!
Ons
Ohh wat romantisch slapen in de zandbak ;-)
Ligt mohammed dan tussen jullie in?
Ik begrijp dat jullie nu niet meer ziek zijn dat is al mooi om te lezen.
Veel plezier nog !
Gr
Luc
Veel plezier onder de sterrenhemel.
Neem wel voldoende water mee.
Jullie zullen het s'nachts wel niet koud hebben.
Ja, Ruud ook daar mag je dus niet zo hard rijden.
De darmen hoop ik weer een beetje rustig.
We horen wel weer van jullie, als jullie in de bewoonde wereld terug zijn.
x jes mam
Klinkt allemaal heel mooi. Jammer van die paar dagen ziek maar ja, dat kun je moeilijk voorkomen. Zorg ervoor dat Achmed je weer gezond en wel terug brengt in de bewoonde wereld. Geniet van de trip in de woestijn en we hopen weer op een snelle update van jullie geweldige trip. Veel groetjes xxxx
Net terug van een ontspannende vakantie met vee minder avontuur dan jullie.
Zorg goed voor jullie zelf. Neen iets van zoute chips /koekjes of iets dergelijks en veel water mee naar de woestijn. Tot hoors
Hai Kirsten en Ruud!
Leuk jullie verhalen te lezen! Jullie zijn streaks weer een avontuur rijker..
Ben benieuwd naar de volgende mail.
Gr.
Bart
Hoi Kirs en Ruud
Al veel gedaan en zo te lezen het goede vakantieland uitgezocht. Ik neem aan dat de diaree pillen mee waren. Maar het blijft shit. Veel plezier nog
Groetjes San
Hoi Kirsten en Ruud,
Het klinkt echt als een super vakantie. ha, sjieterie klinkt inderdaad beter in het Limburgs.
Hoe was het slapen onder de sterrenhemel?
groetjes Tessa
Hoi Hoi
Klinkt allemaal super wat jullie tot nu toe hebben
gezien. Goed uitkijken vanaf nu wat je eet.
hele fijne gezellig dagen nog.
Liefs Renate